Yuvarlama Çorbası Tarifi

Yuvarlama Çorbası Tarifi
Yuvarlama Çorbası Tarifi
Sevgili Lezzet Ustası takipçileri, Güneydoğu Anadolu bölgesine ait yöresel bir çorba olan yuvarlama tarifi ile siz de sevdiklerinize bu mükemmel tadı sunabilirsiniz.

Yuvarlama Çorbası Tarifi Malzemeleri

  1. 300 gram dana kıyma
  2. 1 çay kaşığı pul biber
  3. 1 çay kaşığı kuru nane
  4. 3 adet orta boy kuru soğan
  5. 300 gram kuşbaşı koyun eti
  6. 1 çay bardağı nohut
  7. 1 kahve fincanı pirinç
  8. 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  9. 7 su bardağı su
  10. 3 çay bardağı yoğurt
  11. 1 adet yumurta
  12. Karabiber
  13. Tuz

Yuvarlama Çorbası Tarifi Yapılışı

Nohutları yumuşamaları için geceden suyun içerisine koyuyoruz. Pirinci yıkadıktan sonra havanda dövüyoruz. Kıymayı derin bir kaba alıyoruz ve kırılmış pirinci ekliyoruz. Soğanları rendeleyip onları da kıymaya ekliyoruz. Tuz ve karabiber de ekledikten sonra yoğurmaya başlıyoruz. Nohuttan biraz küçük parçalar alıp yuvarlıyoruz ve bunları 7 su bardağı su ile düdüklü tencerede kaynatıyoruz. Kuşbaşı et ve nohutları da ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Ardından terbiyesine geliyor sıra. Yoğurt ile yumurtaya bir kap içerisinde çırptıktan sonra yavaş yavaş bir yandan karıştırarak çorbaya ekliyoruz. İnce doğranmış soğanı pul biber ve nane ile kavurup çorbanın üzerine döküyoruz. Bir süre daha karıştırarak kaynattıktan sonra çorbayı sıcak olarak servis ediyoruz

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (6 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri