Yörük Bohçası Tarifi

Yörük bohçası Tarifi
Yörük bohçası Tarifi

Yörük Bohçası Tarifi Malzemeleri

  1. 2 su bardağı pilavlık bulgur
  2. 1 soğan
  3. 2 domates
  4. 3 kabak
  5. Tuz
  6. Pul biber
  7. kimyon
  8. ¾ çay bardağı zeytinyağı
  9. Sıcak su

Yörük Bohçası Tarifi Yapılışı

Soğanı ufak doğrayıp zeytinyağında kavurun. Kabukları soyulup ufak doğranmış domatesleri ilave edip karıştırın. İnce uzun çubuklar şeklinde doğranmış kabakları da ekleyip pişirin. Pişen kabaklı malzemeye bulgur ve bir miktar su ilave edin. Baharatları ekleyin ve suyu çekinceye kadar pişirin. Hamur malzemelerinin tamamını karıştırıp yoğurun. Kabarması için 20 dakika bekletin. 25–30 cm çapında bir fırın tepsisini iyice yağlayın. Mayalanan hamuru oklavayla açıp tepsiye yayın. Üzerine kabaklı pilavı aktarın. Yufkanın sarkan kısımlarını bohça şeklinde pilavın üzerine kapatın. Yufkalı pilavı 175 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzeri kızaran yufkalı pilavını servis tabağına ters çevirip yerleştirin. Dilimleyip servis yapın.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri