Yoğurtlu ve Frenk Soğanlı Dip Soslu Kereviz Şnitzel

Yoğurtlu ve Frenk Soğanlı Dip Soslu Kereviz Şnitzel
Yoğurtlu ve Frenk Soğanlı Dip Soslu Kereviz Şnitzel

Yoğurtlu ve Frenk Soğanlı Dip Soslu Kereviz Şnitzel Malzemeleri

  1. Kereviz şnitzel için:
  2. 4 baş küçük kereviz
  3. Tuz
  4. Taze çekilmiş kara biber
  5. bir tutam taze öğütülmüş muskat
  6. 2 yumurta
  7. 2 yemek kaşığı katkısız un
  8. 200 g kurutulmuş ekmek kırıntısı
  9. 80 ml bitkisel yağ
  10. 50 gr tereyağı
  11. 1 limon
  12. Yoğurtlu ve frenk soğanlı dip sosu için:
  13. 2 demet frenk soğanı
  14. 150 ml yoğurt
  15. 150 ml taze krema (Fransız kreması)
  16. 1/2 limon suyu

Yoğurtlu ve Frenk Soğanlı Dip Soslu Kereviz Şnitzel Yapılışı

Kerevizleri yıkayın, soyun ve bolca tuzlu suyun içinde, dişe değecek hale gelene dek 30 dakika süreyle pişirin. Soğuması için soğuk suya koyun. Kerevizleri 5 mm kalınlığında dilimler halinde kesin; tuz, biber ve muskat ekleyin. Yumurtaları bir kasede çırpın. Kereviz dilimlerini önce una, ardından çırpılmış yumurtaya ve son olarak ufalanmış ekmeğe bulayın. Ekmek kırıntılarının yapışmasını sağlamak için avuçlarınızın arasında hafifçe bastırın. Dip sosu hazırlamak için frenk soğanlarını yıkayın, kararmış kısımlarını ayıklayın ve ince halkalar halinde dilimleyin. Yoğurdu ve taze kremayı karıştırın; tuz, biber ve limon suyu ekleyin. Frenk soğanlarını ekleyip karıştırın. Yağı ve tereyağını büyük bir kızartma tavasında ısıtın; kereviz şnitzellerini her iki tarafı da altın rengi ve çıtır olana dek 10 dakika kızartın. Tavadan çıkarın, kağıt havlu serili bir servis tabağı üzerinde yerleştirerek fazla yağı süzülmeye bırakın. Limonu 8 dilime ayırın; limon dilimleriyle yoğurtlu ve frenk soğanlı dip sosunu kereviz şnitzelle birlikte servis edin.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.

Yeni Eklenen Tarifler

En Çok Denenen Tarifler

Çok Oylanan Tarifler

Lezzet UstasıYemek Tarifleri