Yoğurtlu Elma Tatlısı Tarifi

Yoğurtlu Elma Tatlısı (Yunan Mutfağı) Tarifi
Yoğurtlu Elma Tatlısı (Yunan Mutfağı) Tarifi

Yoğurtlu Elma Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  1. 10 adet golden elma
  2. 1 kg süzme yoğurt
  3. Yarım kg tozşeker
  4. Bir buçuk su bardağı su
  5. 200 gram pudraşekeri
  6. 300 gram nar şurubu
  7. 1 tatlı kaşığı tarçın
  8. 6 dal fesleğen

Yoğurtlu Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı

Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdek yataklarını oyarak çıkartın. Bir tencereye dizin. Üzerine tozşekeri ve suyu ekleyin. Nar şurubunu elmaların üzerine gezdirin. Elmalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Diğer taraftan pudraşekeri ve süzme yoğurdu karıştırın. Servis tabağının ortasına yoğurtlu karışımdan yayın. Üzerine 1 adet elma yerleştirin. 1 tatlı kaşığı tarçın ve fesleğen ile süsleyin. Diğer elmaları da aynı şekilde hazırlayıp, servis yapın.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri