Yağlı Köfte (Gaziantep) Tarifi

Yağlı köfte (Gaziantep) Tarifi
Yağlı köfte (Gaziantep) Tarifi

Yağlı Köfte (Gaziantep) Tarifi Malzemeleri

  1. 1 yemek kaşığı domates salçası
  2. 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  3. 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  4. 1 su bardağı ince bulgur
  5. 1 kırmızı biber
  6. 2 domates
  7. 1 soğan
  8. 1 sivri biber
  9. Tuz
  10. Karabiber
  11. kırmızı pul biber
  12. Kişniş
  13. kimyon
  14. Maydanoz
  15. Dereotu
  16. Taze nane
  17. Reyhan
  18. 15 gr tereyağı

Yağlı Köfte (Gaziantep) Tarifi Yapılışı

İnce bulguru tepsinin içerisinde rendelenmiş domates ile ıslatın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayıp tepsinin kenarına alın. Sivri ve kırmızı biberi ince doğrayıp, soğanın üzerine ekleyin. Domates ve biber salçalarını, tuz, karabiber, kırmızı biber, kişniş ve kimyonu da soğan karışımının üzerine ekleyip harmanlayın. Bulguru yoğurarak bir yandan soğanlı karışımı içine karıştırın. Arada elinizi ıslatarak bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tereyağını eritip zeytinyağıyla karıştırın ve bulgura ekleyip bir kaç dakika daha yoğurun. Maydanoz, dereotu, nane ve reyhanı ince kıyın ve bulgura ekleyip harmanlayın. Köfteden limon büyüklüğünde parçalar koparıp, üzerinde parmaklarınızın izi kalacak şekilde sıkın. Çeşitli yeşilliklerle süslediğiniz servis tabağına köfteleri dizin. Servis yapın.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (2 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri