Tuzlu Aperitifler Tarifi

Tuzlu aperitifler Tarifi
Tuzlu aperitifler Tarifi

Tuzlu Aperitifler Tarifi Malzemeleri

  1. 100 gr tereyağı
  2. 30 gr un
  3. 75 gr toz badem
  4. 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  5. Yarım çay kaşığı toz şeker
  6. 3 yumurta
  1. dilimlenmiş siyah zeytin
  2. Kiraz domates

Tuzlu Aperitifler Tarifi Yapılışı

Küçük kek kalıplarına tereyağı sürüp hafifçe unserpin. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Tereyağını tavaya alıp eritin. Tavayı ocak üzerindenalıp tereyağını ılındırın. Un, toz badem, kabartmatozu ve şekeri başka bir kaba alıp harmanlayın. Başka bir kapta yumurta aklarına yarım çay kaşığıtuz ekleyip köpük gibi oluncaya kadar mikserleçırpın. Yumurta sarılarının olduğu kaba ılıktereyağını azar azar ekleyip çırpın. Unlu karışımıekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarınıekleyip tahta kaşıkla yavaş hareketlerle karıştırın. Hazırladığınız harcı kalıplara paylaştırın. Dilimlenmiş siyah zeytin ve ortadan ikiye kesilmişdomatesleri hamurların üzerine hafifçe batırarakdizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında12-15 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri