Tosun Paşa Pilavı Tarifi

Tosun Paşa Pilavı Tarifi
Tosun Paşa Pilavı Tarifi

Tosun Paşa Pilavı Tarifi Malzemeleri

  1. 2 su bardağı pirinç
  2. 2 çorba kaşığı tereyağı
  3. 2 adet kesmeşeker
  4. 1 adet et suyu tableti
  5. 1 adet defne yaprağı
  6. 2 su bardağı su sıcak
  7. 2 su bardağı nohut haşlanmış
  8. 1 su bardağı kuruüzüm
  9. Tuz
  10. Karabiber
  11. Tarçın

Tosun Paşa Pilavı Tarifi Yapılışı

Pirincimizi ayıkladıktan sonra sıcak suda bir saat bekletelim. Suyunu süzüp, iyice yıkayın. Tencereye tereyağını koyun. Eriyince tuz, kesmeşeker, su, defne yaprağı, tarçın ve et suyu tabletini ekleyin. Kaynayınca pirinci ilave edin. Karıştırıp üzerine haşlanmış nohut ve kuruüzümü yayın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Dilerseniz çukur bir kaseye pilavı koyup, servis tabağına ters çevirerek servis yapın.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yemek Tarifi İle Alakalı:

paşa | pilav | tarif | tosun

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri