Tavuk etli kış salatası Tarifi

Tavuk etli kış salatası Tarifi
Tavuk etli kış salatası Tarifi

Tavuk etli kış salatası Tarifi Malzemeleri

  1. 2 su bardağı ince doğranmış lahana
  2. 1 atom kıvırcık
  3. 2 salatalık
  4. 2 havuç
  5. 2 Meksika biberi
  6. Yarım su bardağı cashew fıstığı
  7. 2 arpacık soğan
  8. 1 diş sarımsak
  9. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  10. 3 yemek kaşığı kıyılmış nane

Tavuk etli kış salatası Tarifi Yapılışı

Soya sosu, sarımsak, zencefil, şeker ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Tavuk etlerini ekleyin ve üzerini örterek 30 dakika buzdolabında bekletin. Izgarada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Soğan ve sarımsağı küçük küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kağıt havlu serili bir tabak üzerine alarak bekletin. Atom kıvırcığı ince doğrayın ve geniş bir kaba alın. Lahanayı ekleyin. Salatalık ve havuçları ince çubuklar şeklinde doğrayarak salataya ekleyin. Kıyılmış nane, ince doğranmış biber, kavrulmuş soğan ve sarımsağı da ilave edip karıştırın. Üzerine iri dövülmüş fıstıkları serpiştirin. Acılı sos ile servis yapın. Acılı sos3/4 su bardağı mayonez,1/4 su bardağı krema, 1/3 su bardağı chili sosu, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu, 1 yemek kaşığı küp doğranmış kırmızıbiber, 2 çay kaşığı dijon hardalı, 1 çay kaşığı toz şeker, Taze çekilmiş karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanozBu lezzetli sos için malzemelerin hepsini karıştırmanız yeterli.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri