Tavada Lavaş Tarifi

Tavada Lavaş Tarifi
Tavada Lavaş Tarifi

Değerli takipçilerimiz bugün evde yapabileceğiniz pratik çok nefis bir lavaş tarifi vereceğim sabah kahvaltılarında , boş zamanlarınızda ve hafta sonlarınızda tadına doyamayacağınız bir lavaş tarifini sizllerle paylaşıyorum

Tavada Lavaş Tarifi Malzemeleri

  1. 4 su bardağı ılık süt
  2. 3 dilim ekmek içi
  3. Bir tatlı kaşığı toz şeker
  4. Yarım paket yaş maya
  5. Aldığı kadar un

Tavada Lavaş Tarifi Yapılışı

Önceden ılık sütle ıslattığımız ekmekleri bir derin kabın içine koyuyoruz. Yaş mayayı, tuzu, şekeri ve unu da kabın içerisine ilave ettikten sonra güzelce karıştırıp hamuru yoğuruyoruz. Hamur iyice kıvam alınca 10 dakika mayalandırmaya bırakıyoruz. Hamurun mayalanmasının ardından yumurta büyüklüğünde parçalar alarak oklava yardımı ile incecik lavaşlar açıyoruz. Ardından önceden ısıtılmış yanmaz tavada önlü arkalı pişiriyoruz sıcak sıcak tereyağı veya kaşar peynir ile birlikte servis yapıyoruz.

Tarife Puan Verin

4.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri