Tatlı Ekşi Soslu Pilav Tarifi

Tatlı Ekşi Soslu Pilav Tarifi
Tatlı Ekşi Soslu Pilav Tarifi

Tatlı Ekşi Soslu Pilav Tarifi Malzemeleri

  1. 4 (orta boy) domates, bütün halde
  2. 1 (küçük) yeşil biber, bütün halde
  3. 1 (küçük) soğan, soyulmuş ve bütün halde
  4. 4 çay kaşığı yağ
  5. 3 kurutulmuş kırmızı biber
  6. 6 diş sarımsak
  7. 5 çekilmemiş tane biber
  8. 1 çay kaşığı şeker
  9. 1 çay kaşığı veya damak tadınıza göre tuz
  10. 1 1/2 su bardağı pirinç

Tatlı Ekşi Soslu Pilav Tarifi Yapılışı

Domateslere, bibere ve soğana fırçayla yağ sürün. Domatesleri, biberi ve soğanı teker teker orta ateşte kavurun. Maşayla tutun ve düzgün biçimde kavrulmaları için aralıklarla çevirin. Soğumaları için bir kenara ayırın ve domatesle biberin kabuklarını soyun. Kavrulmuş domatesleri, biberi ve soğanları bir blendıra koyarak kırmızı biber, sarımsak, tane karabiber, sirke, şeker ve tuzla bir araya getirin ve yumuşak bir ezme veya sos olana dek ezin. Pirinci yıkayın ve süzün. Kalan 2 çay kaşığı yağı orta ateşteki tavaya koyun. Hazırlanmış sosu ekleyin ve 1 dakika kadar soteleyin. Süzülmüş pirinci ekleyin ve 3-4 dakika soteleyin. 3 bardak suyu azar azar ekleyin ve pirinç yumuşak ve dolgun hale gelene orta ateşte arada bir karıştırarak pişirin. Yoğurtla ve sıcak olarak servis edin..

Tarife Puan Verin

4.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri