Tarçınlı ve cevizli ekmek Tarifi

Tarçınlı ve cevizli ekmek Tarifi
Tarçınlı ve cevizli ekmek Tarifi

Tarçınlı ve cevizli ekmek Tarifi Malzemeleri

  1. 2 ekmek hamuru
  2. 80 gr tereyağı
  3. 1 yumurta
  4. Hamuru toparlamak için un
  5. 100 gr tereyağı
  6. Yarım su bardağı esmer şeker
  7. 150 gr ince çekilmiş ceviz içi
  8. 2 çay kaşığı tarçın
  1. 100 gr tereyağı
  2. Yarım su bardağı esmer şeker
  3. 150 gr ince çekilmiş ceviz içi
  4. 2 çay kaşığı tarçın

Tarçınlı ve cevizli ekmek Tarifi Yapılışı

Ekmek hamurlarını bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Yarım su bardağı unu ekleyip ele az yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Nemli bir bezle örtüp 30-45 dakika mayalandırın. Tereyağını kahve rengi oluncaya kadar eritin. Ocaktan alıp soğumasını sağlayın. Esmer şekeri, cevizi ve tarçını ayrı bir kapta iyice karıştırın. Mayalanan hamuru tezgaha alın. Üzerine un serpip geniş bir dikdörtgen oluncaya kadar merdane ile açın. Üzerine tereyağı sürün. Cevizli harcı serpin ve 10 dakika bekletin. Hamuru uzunlamasına 6 parçaya kesin. Kestiğiniz her parçayı üst üste yerleştirip 6 kareye bölün. Dar dikdörtgen kalıbı yağlayın. Kareleri arka arkaya kalıbın içine yerleştirerek dizin. 45 dakika daha dinlendirin. Üzerine esmer şeker serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri