Somun ekmeği Tarifi

Somun ekmeği Tarifi
Somun ekmeği Tarifi
Günlük hayatta olmazsa olmazımız beslenememizin temel maddesi olan ekmeğin somun çeşidinin tarifi sizlerle...

Somun ekmeği Tarifi Malzemeleri

  1. 3 su bardağı un
  2. 1 yemek kaşığı toz şeker
  3. 1 tatlı kaşığı tuz
  4. 1 yumurta
  5. 1 tatlı kaşığı kuru maya
  6. 50 gr tereyağı
  7. 3/4 su bardağı süt

Somun ekmeği Tarifi Yapılışı

Un, tuz, toz şeker ve mayayı derin bir kapta harmanlayın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ilave edip yoğurun. Yumurta ve sütü ilave edin 10 dakika daha yoğurun. Üzerini temiz mutfak bezi ile örtüp 2 saat mayalanmaya bırakın. Hamuru üç parçaya ayırın. Elinizle hamurları uzunlamasına yuvarlayıp saç örgüsü şeklinde hazırlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 30 dakika mayalanmaya bırakın. Üzerine un serpip 190 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp ılınınca dilimleyerek servis yapın. Somun ekmeği: Bir çeşit tava ekmeğidir. Değişik şekillerde hazırlanabilir. Çoğunlukla fırınlarda dar ve uzun olarak hazırlanıp pişirilir. En çok tüketilen ekmek çeşididir.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri