Sahan Kebabı Tarifi

Sahan Kebabı Tarifi
Sahan Kebabı Tarifi

Sahan Kebabı Tarifi Malzemeleri

  1. 150 gram kıyma yağlı
  2. kuzu
  3. 1 demet maydanoz
  4. Birkaç diş sarmısak
  5. Yarım adet ekmek hamuru
  6. 100 gram kaşar peyniri rendelenmiş
  7. 2 çorba kaşığı antepfıstığı çekilmiş
  8. 1 çorba kaşığı susam
  9. 1 çorba kaşığı tereyağı
  10. Tuz

Sahan Kebabı Tarifi Yapılışı

Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarmısak da katabilirsiniz. Hazırladığınız kıymayı, 2 adet kebap şişine takın ve mangalda ya da fırının ızgarasında pişirin. Hamuru ikiye bölüp, kebapların boyunda açın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve 2 çorba kaşığı antepfıstığı ilave edin. Şişten çıkardığınız kebapları yerleştirin. Hamuru kapatın. Üzerine susam serpin. Yüksek ısılı fırında pişirin. Daha sonra eşit parçalar halinde kesin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Domates ve biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri