Pratik Patlıcan Turşusu Tarifi

Pratik Patlıcan Turşusu Tarifi
Pratik Patlıcan Turşusu Tarifi

Pratik Patlıcan Turşusu Tarifi Malzemeleri

  1. 1 demet pazı yaprağı
  2. 2 adet patlıcan büyük boy
  3. 1 su bardağı su
  4. 4 diş sarmısak
  5. 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  6. Yarım adet limonun suyu
  7. 1 kahve fincanı sirke
  8. Tuz
  9. Nane
  10. pulbiber
  11. 1 adet domates
  12. 3 dal taze soğan
  13. 1 tatlı kaşığı salça
  14. 1 demet maydanoz
  15. 1 adet kırmızı
  16. 1 adet çarliston biber

Pratik Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı

Düz bir tepsiye 1 su bardağı su koyun. İçerisine 3 diş dövülmüş sarmısak, tuz, nar ekşisi, nane, limon suyu, sirke ekleyip kaynamaya bırakın. Diğer tarafta 2 adet patlıcanı alacalı soyup, çok ince, uzunlamasına dilimleyin. Kaynayan ekşili suya patlıcanları tek sıra halinde dizin. Ocağı kısıp, patlıcanları yumuşamaya bırakın. Diğer tarafta pazı yapraklarını yıkayıp, kaynayan patlıcanların üzerine serin. 1-2 dakika sonra ocağı kapatın. Küp doğranmış domates, 1 diş sarmısak, salça, pulbiber, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve biberleri çatal yardımıyla ezin. Sebzeleri kaynar sudan çıkarıp tabağa alın. Patlıcandan bir dilim alıp üzerine bir yaprak uzunlamasına pazıyı serin. 1 çay kaşığı domatesli harçtan koyup, yaprak sarması gibi sarın. Tabağa dizip, kalan ekşili suyu üzerine gezdirin. Soğuyunca servis yapın.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri