Pratik Milföy Baklavası Tarifi

Pratik milföy baklavası Tarifi
Pratik milföy baklavası Tarifi

Pratik Milföy Baklavası Tarifi Malzemeleri

  1. 8 kare milföy hamuru
  2. 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  3. 1 yemek kaşığı tarçın
  4. 2 yemek kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
  5. 2 yemek kaşığı toz şeker
  1. 2 su bardağı su
  2. 2 su bardağı toz şeker
  3. Yarım limonun suyu

Pratik Milföy Baklavası Tarifi Yapılışı

Ceviz, tarçın ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Milföy hamurlarının her birini dört eşit parçaya keserek küçük kareler haline getirin. Herbirinin ortasına birer tutam cevizli karışım ekleyip köşelerini üstte birleştirerek gül şeklini verin. Fırın tepsisine yanyana dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Şerbeti hazırlamak için; toz şeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın. Soğuk milföy baklavasının üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti iyice çekince Antep fıstığı serpip servis yapın.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri