Portakallı Polenta Tatlısı Tarifi

Portakallı Polenta Tatlısı Tarifi
Portakallı Polenta Tatlısı Tarifi

Portakallı Polenta Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  1. 250 gram tereyağı
  2. 1 su bardağı tozşeker
  3. 4 çorba kaşığı tozşeker
  4. 4 adet yumurta
  5. 2 su bardağı un 2 çorba kaşığı eksik
  6. 1 su bardağı mısır unu
  7. 3 çorba kaşığı mısır unu
  8. 1 paket kabartma tozu
  9. 2 adet portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu
  10. Şerbet için:1 su bardağı portakal suyu
  11. Yarım su bardağı tozşeker
  12. 1 çorba kaşığı tozşeker
  13. Karamel sos için:Yarım su bardağı tozşeker
  14. 50 ml krema
  15. 5 çorba kaşığı tereyağı eritilmiş

Portakallı Polenta Tatlısı Tarifi Yapılışı

TEREYAĞI ve tozşekeri iyice çırpın. Yumurta ekleyip, krema kıvamı alana dek çırpın. Un, mısır unu, kabartma tozu, portakal kabuğu ve portakal suyu ilave edip karıştırın. Hamuru dilediğiniz ebattaki yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık olarak 45 dakika pişirin. Üzeri için, portakal suyu ve tozşekeri 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuk şerbeti sıcak polentanın üzerine gezdirin ve şerbeti çekmesi için dinlendirin.Ayrı bir yerde karamel sos hazırlayın. Bunu için tozşekeri tencereye alıp, harlı ateşte eriyene dek karıştırın. Tereyağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp, krema ilave edin ve hızlı hareketlerle karıştırın. Pürüzsüz bir karışım elde edince bırakın. Ilık karamel sosu soğuk polentanın üzerine gezdirip servis yapın.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri