Patlıcanlı Börek Tarifi

Patlıcanlı Börek Tarifi
Patlıcanlı Börek Tarifi

Patlıcanlı Börek Tarifi Malzemeleri

  1. 4 adet patlıcan
  2. Yeteri kadar su
  3. 1 adet soğan küçük boy
  4. 100 gram kıyma
  5. 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  6. 2 adet domates
  7. 4 adet yufka
  8. Tuz
  9. Karabiber
  10. pulbiber
  11. Sıvıyağ
  12. 3 adet yumurta
  13. Bir buçuk su bardağı süt

Patlıcanlı Börek Tarifi Yapılışı

PATLICANLARI önce alacalı soyun, daha sonra küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra elinizle sıkıp, kurulayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın ve kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın. Kıyılmış soğan, kıyma ve sıvıyağı bir tavaya alıp, hafifçe soteleyin. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi katıp, 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Tavayı ocaktan alıptuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. İçine patlıcanı katın ve karıştırın. Yufkaları ıslatmak için yumurta ve sütü derin bir kapta çırpın. 26x26 cm ebadındaki fırına dayanıklı derin bir kabın içine, yufkaların aralarına sütlü karışımdan sürerek, kenarları dışarı taşacak şekilde üst üste yerleştirin. En üste patlıcanlı harcı yayın ve kenarlardan sarkan yufkaları içe doğru kapatın. Kalan sütü karışımı üzerine boşaltın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri