Patlıcan Yoğurtlama Tarifi

Patlıcan Yoğurtlama Tarifi
Patlıcan Yoğurtlama Tarifi

Merhabalar Lezzet Ustası takipçilerimiz. Bugün sizlere soğuk patlıcanlı meze tarifi vereceğim. Ben bu mezeyi beğenerek yapıyorum ve arkadaşlarım arasında da severek tüketildiğine inanıyorum. Şimdi Patlıcan Yoğurtlusu Hazırlanışı sizlerle.

Patlıcan Yoğurtlama Tarifi Malzemeleri

  1. 2 diş sarımsak
  2. 4 tane iri patlıcan
  3. Yoğurt
  4. Tereyağı
  5. Tuz

Patlıcan Yoğurtlama Tarifi Yapılışı

Patlıcanlarımızı fırında veya ocakta közlüyoruz; eğer evimizde tost makineniz varsa makinede de közleyebilirsiniz. Ardından közlediğimiz patlıcanların kabuklarını soyuyoruz ve ince ince eziyoruz. Sarımsakları da temizliyoruz ve yoğurtla sarımsakları karıştırıyoruz. Sonra servis tabağında közlenmiş patlıcanları ve sarımsaklı yoğurdu güzelce karıştırıyoruz. Son işlem olarak bir miktar tereyağını eritip patlıcan yoğurtlusu karışımının üzerine döktükten sonra pul ilave ediyoruz.

Tavsiye : Közlediğiniz patlıcanları buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Bu sayede evinize gelen ani misafirler için hazır ve pratik lezzet olacaktır.

Tarife Puan Verin

4.2/5 lezzetli (12 oy)

Yemek Tarifi İle Alakalı:

patlıcan kızartmalı yopurt | patlıcan yoğurtlama | patlıcan yoğurtlama nasıl yapılır | patlıcanlı yopurt | patllıcan | yoğurt | yoğutlu patlıcan

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri