Patatesli ve peynirli poğaça Tarifi

Patatesli ve peynirli poğaça Tarifi
Patatesli ve peynirli poğaça Tarifi
Bu gün günlük hayatımızda bolca kullandığımız poğaçalardan patatesli ve peynirli olanların tariflerini paylaşıyorum. Şimdiden afiyet olsun

Patatesli ve peynirli poğaça Tarifi Malzemeleri

  1. 6 su bardağı un
  2. 250 gr margarin
  3. 1 paket kabartma tozu
  4. 1 kahve fincanı mısırözü yağı
  5. 1 kahve fincanı zeytinyağı
  6. 1 su bardağı yoğurt
  7. 2 yumurta
  8. 5 patates
  9. 1 kahve fincanı süt
  10. 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  11. 6 dal maydanoz
  12. 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  13. 1 yemek kaşığı kekik
  14. Yumurta akı

Patatesli ve peynirli poğaça Tarifi Yapılışı

Margarini oda ısısında yumuşatın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Un ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp, yumurta sarıları, margarin, yoğurt ve yağları ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. Patatesli iç malzeme için patateslerin kabuklarını soyup bol suyla yıkayın. Dilimleyip bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip patatesleri haşlayın. Suyunu süzüp süt, ufalanmış beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve pul biber ekleyerek ezin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Un serpilmiş tezgahta dikdörtgen şeklinde açın. Kenarına patatesli iç malzemeyi paylaştırın ve karşılıklı kenarlarından birleştirerek kare veya üçgen şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta akı sürüp kekik serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri