Orman meyveli pasta Tarifi

Orman meyveli pasta Tarifi
Orman meyveli pasta Tarifi

Orman meyveli pasta Tarifi Malzemeleri

  1. 1.5 paket yulaflı bisküvi
  2. 100 gr tereyağı
  3. 6~7 yemek kaşığı su
  4. 1 yemek kaşığı toz jelatin
  5. 350 gr süzme yoğurt
  6. 1 su bardağı toz şeker
  7. 2 paket vanilya
  8. 300 gr krema
  9. 250 gr karışık orman meyvesi

Orman meyveli pasta Tarifi Yapılışı

8 cm'lik pasta çemberlerinin alt tarafını alüminyum folyo ile kapatın. Bisküvileri ezerek un haline getirin ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Pasta çemberlerinin tabanına paylaştırın ve bastırın. Küçük bir kaseye 6-7 yemek kaşığı su doldurun. Toz jelatini üzerine serperek ekleyin ve kenarda bekletin.

Yoğurt, şeker ve vanilyayı mikserle iyice çırpın. Kremayı sos tenceresine alıp hafif ısıtın. Kasedeki jelatini içine ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve bunu yoğurda ekleyin. Meyveleri yıkayıp kuruladıktan sonra karışıma ekleyin ve bisküvi tabanlarının üzerine paylaştırın. Derin dondurucuda birkaç saat soğuttuktan sonra çemberden çıkartarak taze meyvelerle servis yapın.

Tarife Puan Verin

4.0/5 lezzetli (6 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri