Nohutlu ve Kuru Meyveli Pilav Tarifi

Nohutlu ve Kuru Meyveli Pilav Tarifi
Nohutlu ve Kuru Meyveli Pilav Tarifi

Nohutlu ve Kuru Meyveli Pilav Tarifi Malzemeleri

  1. 3 su bardağı baldo pirinç
  2. 1 adet havuç
  3. 10 adet kuru kayısı
  4. 1 su bardağı nohut haşlanmış
  5. Yarım su bardağı kuruüzüm
  6. 2 çorba kaşığı kuşüzümü
  7. 3 çorba kaşığı tereyağı
  8. 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  9. Yeteri kadar su
  10. Tuz
  11. Karabiber
  12. Tarçın
  13. Üzerine: dereotu Kıyılmış
  14. Kuşüzümü

Nohutlu ve Kuru Meyveli Pilav Tarifi Yapılışı

Pirinci yıkayıp süzün. Havucu temizleyip küp doğrayın. Kayısıları dörde bölün. Daha sonra kayısı, kuru üzüm ve kuş üzümünü ayrı kaplara alıp, üzerilerine ılık su ilave ederek 15 dakika bekletin. Daha sonra süzüp kenara alın. Tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye alıp havucu soteleyin. Üzerine pirinci katıp rengi beyazlaşana dek karıştırarak kavurun. Haşlanmış nohut, kuru kayısı, kuru üzüm, kuş üzümü, tarçın, karabiber ve tuz ekleyin. Tüm malzemenin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve karıştırın. Kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu iyice çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin ve kapağını kapatın. 10 dakika demlendirin. Baton bir kek kalıbını ıslatın. Pilavı bastırarak içine yerleştirin. Ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Kıyılmış dereotu ve 10 dakika sıcak suda bekletilmiş kuş üzümünü karıştırın. Pilavın üzerini süsledikten sonra servis yapın.

Tarife Puan Verin

4.0/5 lezzetli (3 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorumlar (1)

  • zelal

    zelal

    18 Mart 2016 20:15 zamanında | #

    Pizza tarifi kek tarifi tarifi börek tarifi pasta tarifi pizza tarifi puding tarifi kek tarifi çikolata tarifi kek tarifi kuru pasta tarifi tuzlu pasta tarifi Halley'li pasta tarifi fıstıklı tatlı tarifi helvası tarifi

    yanıtla

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri