Nane Körisi İçinde Pişirilmiş Plantain Muzları

Demirhindi-Nane Körisi İçinde Yavaş Pişirilmiş Plantain Muzları
Demirhindi-Nane Körisi İçinde Yavaş Pişirilmiş Plantain Muzları

Nane Körisi İçinde Pişirilmiş Plantain Muzları Malzemeleri

  1. 2 çiğ plantain muzu
  2. ¼ su bardağı demirhindi macunu
  3. İstenilen miktarda tuz
  4. ½ çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal
  5. 2 yemek kaşığı bitkisel sıvıyağ
  6. 1 çay kaşığı kişniş tohumu
  7. 2,5 cm uzunluğunda, soyulmuş ve kıyılmış taze zencefil kökü
  8. İnce kıyılmış 2 diş sarımsak
  9. ¼ çay kaşığı asafetida
  10. ½ su bardağı taze nane yaprağı, iri doğranmış

Nane Körisi İçinde Pişirilmiş Plantain Muzları Yapılışı

Plantain muzunun kabuğunu soyun ve 1 veya 1,5 cm'lik yuvarlarlak dilimlere bölün. Reaktif olmayan bir karıştırma kasesinde plantain muzlarını, demirhindi püresini, tuzu ve zerdeçalı karıştırıp oda sıcaklığında 5 dakika dinlendirin. Orta boy bir tavaya yağı koyup orta ateşte ısıtın. Kişniş tohumlarını, zencefili, sarımsağı, asafetidayı ekleyin ve sarımsak yoğun bir koku yaymaya ve hafif kahverengileşmeye başlayana kadar, yaklaşık 2 ila 3 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Plantain muzu karışımını tavaya 1 su bardağı suyla birlikte ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve bir taşım kaynatın. Ateşi kısın ve plantain muzları iyice pişene kadar kısık ateşte kaynatın. Gerekirse biraz daha su ekleyin. Nane yapraklarını içine karıştırın ve bir dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri