Muz Kremalı Kek Tarifi

Muz Kremalı Kek Tarifi
Muz Kremalı Kek Tarifi

Muz Kremalı Kek Tarifi Malzemeleri

  1. 175 gram margarin
  2. 1 su bardağı tozşeker
  3. 3 adet yumurta
  4. 1 paket kabartma tozu
  5. 2 su bardağı un
  6. 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  7. Krema için:2 tatlı kaşığı tozşeker
  8. Yarım su bardağı süt
  9. 1 çay kaşığı pirinç unu
  10. 1 çay kaşığı nişasta
  11. 2 adet muz

Muz Kremalı Kek Tarifi Yapılışı

Margarini ve tozşekeri bir kaba alıp çırpın. Yumurtaları da ekleyerek çırpmaya devam edin. Kabartma tozuve unu ilave edip karıştırın. 20 cm çapında 2 adet kalıbı yağlayıp unlayın. Hamuru iki kalıba paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip soğumaya bırakın. Kremayı hazırlamak için, bir kaba tozşeker, süt, pirinç unu ve nişastayı alın. Ocağa oturtup kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra için ezilmiş muzları ekleyin. Kekleri kalıplardan çıkarıp aralarına kremayı sürün. Üzerini pudraşekeri ile süsleyerek servis yapın.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri