Minik Aperitifler Tarifi

Minik aperitifler Tarifi
Minik aperitifler Tarifi

Minik Aperitifler Tarifi Malzemeleri

  1. 200 gr kıyma
  2. 1 dilim ekmek içi
  3. 1 çay kaşığı köfte baharı
  4. 1 soğan
  5. 3 yemek kaşığı domates salçası
  6. 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  7. 4~5 kokteyl sosis
  8. 10 dilim sucuk
  9. 10 dilim kurutulmuş domates
  10. 3 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
  11. 3 yemek kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin
  12. 1 yumurta sarısı

Minik Aperitifler Tarifi Yapılışı

Un, hamur kabartma tozu, yumurta, sıvıyağ, su ve tuzu yoğurma kabına alıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 20 dakika bekletin. Kıyma, kıyılmış soğan, ufalanmış ekmek içi, köfte baharı ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayıp kızgın yağda kızartın. Domates salçası ile sıvıyağı bir kapta karıştırın. Sosisleri haşlayıp yarısını dilimleyin. Kurutulmuş domatesleri sıcak suda yumuşayana kadar bekletin. Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile incelterek açın. Dilediğiniz şekillerde kesip üzerlerine salçalı yağı sürün. Sosis, köfte, sucuk, kurutulmuş domates ve zeytinle süsleyip hamurların kenarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak, ılık veya soğuk servis yapın.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri