Midyeli Meyane Pilavı Tarifi

Midyeli meyane pilavı Tarifi
Midyeli meyane pilavı Tarifi

Midyeli Meyane Pilavı Tarifi Malzemeleri

  1. 2 su bardağı pilavlık bulgur
  2. 1 patlıcan
  3. 2 domates
  4. 250 gr midye içi
  5. 2 sivri biber
  6. 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
  7. 2 yemek kaşığı tereyağı
  8. Tuz
  9. kırmızı pul biber
  10. 2 su bardağı su
  11. ayçiçeği yağı

Midyeli Meyane Pilavı Tarifi Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Tavada ayçiçeği yağını ısıtıp patlıcanları hafif kızartın. Tereyağını tencerede eritin. Küp doğradığınız domates ve halka doğranmış biberleri tereyağında soteleyin. Bulguru ilave edip, 2 su bardağı su ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp pişirin. Gerekirse sıcak su ilavesi yapın. Tuz ile tatlandırın. Pişmeye yakın temizlenmiş midye içleri, patlıcanlar ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip harmanlayın. 2 dakika demlendirip sıcak servis yapın.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri