Limonlu sütlaç Tarifi

Limonlu sütlaç Tarifi
Limonlu sütlaç Tarifi

Limonlu sütlaç Tarifi Malzemeleri

  1. 75 gr kuru üzüm
  2. 90 gr kırık pirinç
  3. 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  4. 1 litre süt
  5. 225 gr toz şeker
  6. ¼ tatlı kaşığı tuz
  7. 1 tarçın kabuğu
  8. 1 çırpılmış yumurta sarısı
  9. 15 gr yumuşatılmış tereyağı
  10. 10 gr kavrulmuş file badem
  11. Portakal dilimleri
  1. 10 gr kavrulmuş file badem
  2. Portakal dilimleri

Limonlu sütlaç Tarifi Yapılışı

Kuru üzümleri bir kasede sıcak suda bekletip süzün. Tencerede pirinç, limon kabukları ve sütün yarısını kaynatıp ocağın altını kısın ve kapağı kapalı olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Pirincin içindeki limon kabuklarını çıkarın. Süt, şeker, tuz ve tarçın çubuğunu ilave edin. Sütü çekinceye kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Tarçın kabuğunu içinden alın. Üzümleri, yumurta sarısını ve yumuşatılmış tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Yağ tamamen eriyince ve karışım harmanlanıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp kavrulmuş badem ve portakal dilimleriyle süsleyin. Servis yapın.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri