Lavaş Tarifi

Lavaş Tarifi
Lavaş Tarifi
Özel yemeklerimizin yanında olmazsa olmazlarından lavaş tarifi sizlerle...

Lavaş Tarifi Malzemeleri

  1. 5 gr maya
  2. 2 su bardağı buğday unu
  3. 1 tatlı kaşığı toz şeker
  4. Tuz
  5. Ilık su

Lavaş Tarifi Yapılışı

Un, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Ilık suyu azar azar ekleyip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örterek 1 saat mayalandırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış tezgahta ince açın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtıp her bir lavaşı önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Üst üste dizip üzerine bir bez örterek 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri