Kuş Üzümlü Barbunya Tarifi

Kuş üzümlü barbunya Tarifi
Kuş üzümlü barbunya Tarifi

Kuş Üzümlü Barbunya Tarifi Malzemeleri

  1. 1 su bardağı barbunya
  2. 1 orta boy patates
  3. 1 havuç
  4. 1 kahve fincanı zeytinyağı
  5. 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  6. 1 soğan
  7. 4~5 dal maydanoz
  8. 1 çay bardağı havuç suyu
  9. 1 yemek kaşığı domates püresi
  10. Tuz
  11. kırmızı toz biber
  12. kimyon

Kuş Üzümlü Barbunya Tarifi Yapılışı

Barbunyayı birkaç saat ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün ve tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar ılık su ilave edip 15 dakika boyunca haşlayın. Siyah suyunu süzüp akan suyun altında durulayın. Havuç ve patatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp sırasıyla kıyılmış soğan, domates püresi, havuç, su ve patatesi ilave ederek kavurun. En son önceden diri kıvamda haşlayıp süzmüş olduğunuz barbunyaları ekleyin. Üzerini örtecek kadar sıcak su, kalan zeytinyağı ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Ocaktan alın, kırmızı toz biber, kimyon ve doğranmış maydanozla tatlandırın. Ilık veya soğuk servis yapın.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri