Köy ekmeği Tarifi

Köy ekmeği Tarifi
Köy ekmeği Tarifi
Köy ekmeği adı ile bildiğimiz asıl adı çörek olan ve bildiğimiz anne eli değmiş hakiki lezzetlerden bahsedeceğiz bugün...

Köy ekmeği Tarifi Malzemeleri

  1. 1.5 paket yaş maya
  2. 1 tatlı kaşığı tuz
  3. 1 çay kaşığı toz şeker
  4. 5 su bardağı kepekli
  5. buğday unu
  6. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  7. 1.5 su bardağı ılık su

Köy ekmeği Tarifi Yapılışı

Bir kasede şeker, tuz ve mayayı 1. 5 su bardağı ılık su ile karıştırın. Geniş bir kaba unun yarısını alın. Zeytinyağı ve mayalı karışımı ekleyip 10 dakika yoğurun. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar kalan unu ekleyip yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika bekletin. Tekrar yoğurup baget ekmek şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Bıçakla üzerine verev çizikler yapın ve un serpin. 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri