Kızarmış Su Kabağı Salatası

Kızarmış Su Kabağı Salatası, Kabak Çekirdeği, Ricotta Salata Peyniri
Kızarmış Su Kabağı Salatası, Kabak Çekirdeği, Ricotta Salata Peyniri
Değerli Lezzet Ustası takipçileri bu gün salata seven takipçilerimiz için güzel bir salata tarifi olan Kızarmış Su Kabağı Salatası tarifini sizlerle paylaşacağım

Kızarmış Su Kabağı Salatası Malzemeleri

  1. 1 Su Kabağı veya Bal Kabağı (5 cm'lik parçalara ayrılmış)
  2. 1 su bardağı zeytin yağı
  3. 3 yemek kaşığı esmer şeker
  4. Yarım çay kaşığı taze kekik yaprağı
  5. İri taneli tuz
  6. Taze çekilmiş kara biber
  7. Yarım kilo roka
  8. ½ su bardağı kabak çekirdeği
  9. 3 yemek kaşığı balzamik sirke
  10. 100gr Beyaz Peynir

Kızarmış Su Kabağı Salatası Yapılışı

Fırını 180 - 200°C dereceye kadar ısıtın. Braz büyükçe bir kâsede yarım çay bardağı zeytinyağını ve esmer şekeri çırpın, bol miktarda tuz ve biraz karabiber ekin. Su kabağını veya bal kabağını şeker ve yağla iyice çevirin. Doğrudan bir fırın kağıdının üzerine koyup fırına yerleştirerek yaklaşık 25 dakika veya kabaklar lapa haline gelmeden, yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarın ve oda sıcaklığında gelmesini bekleyin. Kabak yumuşayınca rokayla harmanlayın. Küçük bir kasede yağ, sirke, tuzu ve karabiberi karıştırın. Salataya salata sosu ekleyin. Yavaşça karıştırarak bir araya getirin. 4-6 tabağa servis edin, üstlerini kabak çekirdeğiyle süsleyin ve bir rendeyle tüm salatanın üzerine Ricotta Salata peyniri rendeleyin ve servis edin.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri