Kıymalı Ekmek Tarifi

Kıymalı Ekmek Tarifi
Kıymalı Ekmek Tarifi
Sulu yemeklere ara verip etle hamur birleşimine yani etli emeğimize davetlisiniz...

Kıymalı Ekmek Tarifi Malzemeleri

  1. Yarım su bardağı tahin
  2. Hamuru için:4 çay bardağı un
  3. 1 çay kaşığı tuz
  4. Aldığı kadar su
  5. İç harcı için:100 gram kıyma
  6. 1 çorba kaşığı kişniş tohumu
  7. 1 çay kaşığı kimyon
  8. 3 dal kişniş taze
  9. kıyılmış
  10. Çeyrek adet soğan
  11. 1 çorba kaşığı zencefil taze
  12. 1 adet sarımsak ezilmiş
  13. Bir tutam karabiber taze çekilmiş
  14. Bir tatlı kaşığı tuz
  15. 1 çay kaşığı zerdeçal
  16. Yarım çay kaşığı acıbiber toz
  17. chili
  18. Sos için:2 çay bardağı yoğurt
  19. 2 çorba kaşığı nane taze
  20. 3 çay kaşığı demirhindi
  21. 1 çay kaşığı acıbiber toz
  22. 1 çorba kaşığı sebzeli çeşni hazır

Kıymalı Ekmek Tarifi Yapılışı

HAMURU için malzemeyi geniş bir kaba alıp, kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. İç harcı hazırlamak için, tüm harç malzemesini yoğurup kenara alın. Sos için, geniş bir kaba sıra ile malzemeyi alıp iyice karıştırın. Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Birinci bezeyi merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın. İç harçtan bir parça alıp, hamurun yarısına yayarak yerleştirin. Hamurun diğer kenarını harcın üzerine kapatıp, yarım ay şekli verin. Merdane ile hamurun üzerinden bir kez daha geçin. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın. Kızgın sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Sıcak olarak sosla birlikte servis yapın.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.

Lezzet UstasıYemek Tarifleri