Kıyılmış Rezeneli Pancar Salatası

Kıyılmış Rezeneli Pancar Salatası, Şekerlenmiş Cevizler, Keçi Peyniri, Portakallar ve Portakal Sosu
Kıyılmış Rezeneli Pancar Salatası, Şekerlenmiş Cevizler, Keçi Peyniri, Portakallar ve Portakal Sosu

Kıyılmış Rezeneli Pancar Salatası Malzemeleri

  1. 4 orta boy pancar
  2. 1 su bardağı şeker
  3. Bir tutam öğütülmüş tarçın
  4. 1 su bardağı ceviz
  5. İri taneli tuz
  6. Taze çekilmiş biber
  7. 1 su bardağı çok ince doğranmış rezene
  8. 2 yafa portakalı
  9. 2 su bardağı yabani roka
  10. 2 yemek kaşığı taze dereotu yaprağı
  11. 100 gr yumuşak keçi peyniri, ufalanmış
  1. ¼ su bardağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  2. 3 yemek kaşığı şeri sirke
  3. 6 kan portakalı, parçalara ayrılmış, kabuksuz

Kıyılmış Rezeneli Pancar Salatası Yapılışı

Pancarları alüminyum folyoyla sarın, pişirme kağıdına dizin ve bıçağın ucu rahatça batana kadar yaklaşık 1 ila 1 ½ saat fırının orta rafında kızartın. Pancarları folyodan dikkatlice çıkarın ve soğuması için bekletin. Yeterince soğuduğunda, pancarların kabuğunu soyma bıçağıyla veya bir havlu yardımıyla ovarak soyun ve pancarlardan her birini ince dilimlere ayırın. Bir kenara koyun. Şeker ve tarçını, yapışmaz küçük bir tavaya koyun ve şeker eşit şekilde eriyip kızıl kahverengimsi karamel rengini alıncaya dek yaklaşık 10-12 dakika kısık ateşte tavada çevirin. Cevizleri ekleyin, üzerleri eşit şekilde karamelle kaplanana kadar karıştırın ve yaklaşık 30 saniye pişirin. Cevizleri soğumak üzere bir pişirme tepsisinin üzerine yerleştirin. Soğuduktan sonra cevizleri bir kesme tahtasına alın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Pancarları, rezeneyi, portakalları, rokayı ve dereotunu büyük bir kaseye koyun. Tuz, karabiberle tatlandırın, sosun yarısını ekleyin ve yavaşça harmanlayın. İsterseniz daha fazla sos ekleyin ve tekrar harmanlayın. Salatayı altı tabağa ayırın, keçi peyniri ve şekerlenmiş cevizle süsleyin.
Zeytin yağı, sirke ve portakalları bir kaseye koyun ve çırpın, çırparken portakalları parçalayın. Tuz ve kara biberle tatlandırın. Sos, hava geçirmez bir kapta 3 güne kadar buzdolabında bekletilebilir. Yaklaşık 1 su bardağı çıkar.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri