Kış Türlüsü Tarifi

Kış Türlüsü Tarifi
Kış Türlüsü Tarifi

Kış Türlüsü Tarifi Malzemeleri

  1. 2 adet kereviz orta boy (yapraklarıyla)
  2. 2 adet patates orta boy
  3. 1 adet havuç orta boy
  4. 2 adet soğan orta boy
  5. 1/4 adet limonun suyu
  6. Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ
  7. 1 çorba kaşığı tozşeker
  8. 1 çay bardağı su
  9. Tuz

Kış Türlüsü Tarifi Yapılışı

Kerevizlerin kabuğunu derince soyalım ve parmak kalınlığında doğrayalım. Kararmaması için, doğranmış kerevizleri limonlu suda bekletelim. 2 Kabuğu soyulmuş patatesleri parmak iriliğinde doğrayalım. Aynı şekilde havucu da doğrayalım. 3 Piyazlık doğranmış soğanları tencereye aktaralım. Üzerine şekeri serperek, soğanla şekeri karıştıralım. 4 Soğanların üzerine doğranmış havuçları yerleştirelim. Üzerine patates dilimlerini ve en üste kerevizleri yerleştirelim. Üzerine kerevizin yapraklarını yayıp, limon suyunu gezdirelim. Yağı ve 1 çay bardağı suyu tencereye aktarıp, tuzunu serpelim. Yemeği kapaklı olarak, ağır ateşte, sebzeler yumuşayana dek pişirelim. Tencereyi ateşten alıp, soğutalım. Yemeğimizi servis tabağına ters-yüz ederek çıkaralım ve servis yapalım.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri