Kış Pilavı Tarifi

Kış Pilavı Tarifi
Kış Pilavı Tarifi

Kış Pilavı Tarifi Malzemeleri

  1. Bir buçuk su bardağı pilavlık bulgur
  2. 1 adet soğan
  3. 2 adet pırasa
  4. 2 diş sarmısak ince kıyılmış
  5. 5-6 adet badem
  6. 2 çorba kaşığı tereyağı
  7. 1 adet havuç rendelenmiş
  8. 1 adet şalgam rendelenmiş
  9. 3 adet taze soğan kıyılmış
  10. 200 gram ıspanak ince kıyılmış
  11. 3 adet çubuk tarçın
  12. 2 su bardağı tavuk suyu
  13. 1 adet kesmeşeker
  14. 1 adet Tuz
  15. 1 adet Karabiber
  16. Yarım demet maydanoz
  17. Yarım demet dereotu

Kış Pilavı Tarifi Yapılışı

Piyazlık doğranmış soğan, ince kıyılmış pırasa, sarmısak ve bademi tereyağında kavurun. Daha sonrahavuç, şalgam, taze soğan, ıspanak ve çubuk tarçını ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Kaynamıştavuk suyu, bulgur, kesmeşeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Tencereyi ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. 1-2 dakikasonra tencereyi ocaktan alın ve pilavı demlenmeye bırakın. 10-15 dakika demlendikten sonra sıcakolarak servis yapın.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri