Kırlangıç Balığı Filetosu Tarifi

Tay Usulü Buharda Pişmiş Kırlangıç Balığı Filetoları, Esmer Pirinç ve Tay Sosu İle
Tay Usulü Buharda Pişmiş Kırlangıç Balığı Filetoları, Esmer Pirinç ve Tay Sosu İle

Kırlangıç Balığı Filetosu Tarifi Malzemeleri

  1. 1/4 su bardağı balık sosu
  2. Yarım su bardağı limonu suyu
  3. 2 yemek kaşığı soya sosu
  4. 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  5. 3 adet soğan
  6. 8-10 diş sarımsak
  7. 2 yemek kaşığı kıyılmış arpacık soğan
  8. 2 yemek zencefil
  9. 1 dal taze kişniş
  10. 1 dal taze nane
  11. 1 misket limonu yaprağı
  1. 1 su bardağı orta büyüklükte esmer pirinç
  2. 2 1/4 su bardağı su
  3. Tuz
  4. 4 adet (180 gr) derisi çıkarılmış kırlangıç balığı filetosu

Kırlangıç Balığı Filetosu Tarifi Yapılışı

Servisten yaklaşık 24 saat önce, bir cam kâsede Mae Ploy, balık sosu, misket limonu suyu, soya sosu, pirinç sirkesi, taze soğan, sarımsak, arpacık soğan ve zencefili karıştırın. Büyük bir bıçağın yan tarafı ya da temiz bir et dövücüyle taze kişniş, nane ve Kaffir misket limonu yaprağına bastırarak hafifçe ezin; ardından temiz bir tülbentle sarın, mutfak ipiyle bağlayın ve kâseye ekleyin. İyice karıştırın. Sarın ve buzdolabına koyun. Servisten yaklaşık 1 saat önce pirinci hazırlayın. Pirinci süzgece koyun ve akan soğuk suyun altında yıkayın. Pirinç pişirme makinesine ya da saplı bir metal tencereye koyun. Su ve biraz tuz ekleyin. Pirinç pişirme makinesini 45 dakikaya ayarlayın; ya da tencereyi kaynama noktasına getirin, ardından ateşi iyice kısın, kapağını kapatın ve pirinçler suyunu tamamen çekene kadar, yaklaşık 45 dakika pişirin. Makineyi kapatın ya da tencereyi ateşten alın ve ağzı kapalı halde, 10 dakika dinlenmesi için kenara koyun. Pirinç dinlenirken, bir buharda pişiricinin alt katına ya da bir buharda pişirme sepetinin sığacağı kadar büyük bir tencereye 7,5 cm su koyun. Suyu kaynama noktasına getirin. Kırlangıç balığı filetolarını buharda pişiriciye yan yana dizin. Kapağını kapatın, kaynayan suyu biraz sallayın ve balık iyice pişene kadar, 3-5 dakika boyunca buharda pişirin. Bu sırada, sosu buzdolabından çıkartın ve beze sarılmış otları içinden alın. Sosu küçük kâselere boşaltın. Servis için, tek kişilik ısıtılmış servis tabaklarında esmer pirinç yatakları oluşturun. Bir spatula yardımıyla, kırlangıç balığı filetolarını dikkatle pirincin üzerine yerleştirin. Sosu kenarda, tek kişilik porsiyonların üzerine dökülmek üzere servis edin.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri