Kestane Unlu Perde Pilavı Tarifi

Kestane unlu perde pilavı Tarifi
Kestane unlu perde pilavı Tarifi

Kestane Unlu Perde Pilavı Tarifi Malzemeleri

  1. 1 paket (200 grlık) soyulmuş kestane
  2. 4 su bardağı su
  3. 2 su bardağı pirinç
  4. 30 gr tereyağı
  5. 1 kırmızıbiber
  6. 1 sarı biber
  7. Tuz
  8. Karabiber

Kestane Unlu Perde Pilavı Tarifi Yapılışı

Tereyağını eritip pirinci ekleyin ve 5 dakika kavurun. Sıcak su ve tuzu ekleyip 15 dakika pişirin. Kestaneleri pilava ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Biberleri küp şeklinde doğrayarak az yağda soteleyip pilava ekleyin ve dinlenmeye bırakın. Karabiber ilave edin. Yumurta, yoğurt, ayçiçeği yağı ve tuzu bir kasede çırpın. Kestane ununu azar azar ekleyerek yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Yuvarlak bir tepsiyi ya da kek kalıbını yağlayın ve tabanına soyulmuş bademleri dizin. Hamuru yağlı kağıt arasında merdane ile tepsinin tabanı büyüklüğünde açın ve tepsinin içine yerleştirin. Kalan hamuru tekrar açıp 2 parmak kalınlığında şeritler kesin ve tepsinin yan duvarlarına yerleştirin. Pilavı içine doldurun. Tekrar tepsi büyüklüğünde hamur açıp üzerine kapatın. 190 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Tepsiden çıkartıp servis tabağına aktarın. Dilimleyerek servis yapın.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri