Kayısı ve Sütlaçlı Kek Tarifi

Kayısı ve Sütlaçlı Kek Tarifi
Kayısı ve Sütlaçlı Kek Tarifi

Kayısı ve Sütlaçlı Kek Tarifi Malzemeleri

  1. 200 gr çok amaçlı un
  2. bir tutam tuz
  3. 100 gr tereyağı
  4. 60 gr şeker
  5. 1 yumurta
  1. Üstüne serpmek için pudra şekeri
  2. 80 gr şeker
  3. 250 gr taze krema (Fransız kreması)
  4. 2 yumurta
  5. 500 gr kayısı
  6. 1 çubuk tarçın
  7. 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
  8. 140 gr şeker
  9. 250 gr kısa taneli pirinç
  10. 750 ml süt
  11. 1 vanilya baklası

Kayısı ve Sütlaçlı Kek Tarifi Yapılışı

Un ve tuzu karıştırıp tezgaha dökün ve ortasında bir çukur açın. Soğuk tereyağını küçük parçalar halinde doğrayın; çukurun etrafındaki unun üstüne yumurta ve şekerle birlikte yerleştirin. Ellerinizi kullanarak, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yaklaşık 30 dakika buzdolabında soğumaya bırakın. Sütlacı yapmak için, vanilya baklasını ortadan ikiye bölün ve bıçağın tersiyle çekirdekleri çıkarın. Sütü bir sos tavasına dökün, şeker, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, çubuk tarçın, vanilya baklası ve çekirdeklerini ekleyin, iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın. Sürekli karıştırarak kısık ateşte yaklaşık 20 dakika daha pişirmeye devam edin. Sütlacı bir kaseye koyun, streç filmle sarın ve sütlaç ılıyana kadar soğumaya bırakın. Hamuru buzdolabından alın, streç filmi çıkarın, unlu bir yüzeye yerleştirin ve yeniden yoğurun. Hamurun yarısını açın. Turta kabını pişirme kağıdıyla kaplayın ve açılan hamuru tabanın üzerine yayın. Geri kalan hamuru, uzun ince bir sosis gibi yuvarlayın ve turta kabının iç kenarının çevresine bastırın. Aralıklarla çatal ile tabanına delik açın. Fırını 180°C'de önceden ısıtın. Kayısıları yıkayın, ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Yumurtaları ayırın. Yumurta aklarını katı bir kıvam alıncaya kadar biraz tuzla çırpın ve çırparken 2 yemek kaşığı şekeri yavaş yavaş serpin. Yumurta sarısını taze krema ve kalan şekerle karıştırın. Çubuk tarçını ve vanilya baklasını pişmiş pirinçten çıkarın. Yumurta sarısını ve taze kremayı karıştırarak pişmiş pirincin üzerine dökün; ardından çırpılmış yumurta akını ekleyin. Sütlacın yarısını hamurun üzerine yayın ve üstünü yarım kayısılarla süsleyin. Sütlacın geri kalanını da yayın ve üstünü yeniden kalan yarım kayısılarla süsleyin. Keki, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 ila 60 dakika pişirin. Gözle takip edin ve kekin renginin hızla kararmaması için keki alüminyum folyoyla sarın. Servis etmeden önce üstüne pudra şekeri serpin.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri