Ispanaklı Pratik Ravioli Tarifi

Ispanaklı Pratik Ravioli Tarifi
Ispanaklı Pratik Ravioli Tarifi

Ispanaklı Pratik Ravioli Tarifi Malzemeleri

  1. 2 adet yufka
  2. İçi için:200 gram ıspanak
  3. 150 gram beyaz peynir
  4. 1 diş dövülmüş sarımsak
  5. 1 adet yumurta
  6. Tuz
  7. Karabiber
  8. Haşlamak için:3 su bardağı su
  9. Fesleğen Sos için:6 yaprak fesleğen
  10. 2 çorba kaşığı salça
  11. 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  12. 2 diş sarmısak

Ispanaklı Pratik Ravioli Tarifi Yapılışı

Öncelikle içi için yıkanmış ıspanağı iri parçalar halinde doğrayın ve elinizle sıkıp, suyunu çıkarın. Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Derin bir kaba aldığınız ıspanağın üzerine rendelenmiş peynir, kıyılmış sarmısak, yumurta sarısı, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Yufkayı düz bir zemine serin ve üzerine fırça yardımıyla yumurta akı sürün. İç harcı ikiye ayırın. Birinci kısım harçtan birer tatlı kaşığı alıp, yufkanın yarısına belirli aralıklarla koyun. Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatıp, kenarlara elinizle hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Bıçak ya da kalıp yardımıyla, yufkaların iç koyduğunuz kısımlarını kesin. Daha sonra kaynamış tuzlu suda raviolileri 3 dakika haşlayın. Delikli bir süzgeçle sudan çıkarıp, servis tabağına aktarın. Fesleğen sos için salça ve zeytinyağını bir tavaya alın. İçine kıyılmış fesleğen ve sarmısak katın. 1 dakika kadar çevirdikten sonra raviolinin üzerine gezdirip, sıcak servis yapın

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri