İç Pilavı Tarifi

İç pilav Tarifi
İç pilav Tarifi

İç Pilavı Tarifi Malzemeleri

  1. 600 gr pirinç
  2. 2 yemek kaşığı margarin
  3. 100 gr dolmalık fıstık
  4. 2-3 soğan
  5. 200 gr kuşbaşı doğranmış kuzu ciğeri
  6. 100 gr kuş üzümü
  7. 5 su bardağı (1.2 litre) et suyu
  8. 1 çay kaşığı toz şeker
  9. 1 çay kaşığı yenibahar
  10. 1 demet dereotu
  11. Tuz
  12. Karabiber

İç Pilavı Tarifi Yapılışı

Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün. Soğanları kıyın. Tereyağın yarısını tavada eritip soğan ve dolmalık fıstığı ekleyin, pembeleşinceye kadar kavurun. Ciğeri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Kalan tereyağını başka bir tencerede kızdırın. Pirinci ilave edip orta ateşte 4-5 dakika kavurun. Ciğerli karışımı ekleyip harmanlayın. Kuş üzümü, sıcak et suyu, toz şeker, tuz, karabiber ve yenibaharı ilave edip karıştırın. Pirinçler suyunu çekmeye başlayıp göz göz oluncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Ateşten alıp tencerenin kapağını açın. Kağıt havluyla örtüp kapağını tekrar kapatın ve 20 dakika dinlendirin. Dereotunu kıyıp pilava ekleyin. Tahta bir kaşıkla pirinçleri ezmemeye özen göstererek karıştırıp sıcak olarak servis yapın.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri