Haşlanmış Mısır Tarifi

Biber, Queso Fresco ve Limonlu Tereyağlı Tüm Mısır Tarifi
Biber, Queso Fresco ve Limonlu Tereyağlı Tüm Mısır Tarifi

Haşlanmış Mısır Tarifi Malzemeleri

  1. 10 Adet İri Mısır
  2. 2 yemek kaşığı kırmızı biber
  3. ¼ su bardağı toz kırmızı biber
  4. 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  5. 1 yemek kaşığı sarımsak tozu
  6. 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın

Haşlanmış Mısır Tarifi Yapılışı

Mısırları 1 saat süreyle soğuk suda bekletin. Izgarayı hazırlayın. Mısırları sudan alıp sıcak ızgarada sık sık çevirerek 25-30 dakika pişirin. Mısırlar ızgarada pişerken limonlu tereyağını yapın. Küçük bir kaseye tereyağı, misket limonu suyu, tarhun otu ve istenen miktarda tuz ve karabiber ekleyin. İyice karıştırın ve büyük bir tabağa yayın. Mısırı ızgaradan alın ve dış yapraklarını dikkatle soyun (sıcak olacaktır). Mısır püsküllerini çıkarın ve dış kabuklara elle tutulacak şekilde düğüm atın. Mısırı tereyağında çevirin. Üzerine bol miktarda queso fresco ekleyin ve baharat karışımı serpin. Hemen servis edin.
Baharat karışımını yapmak için tüm malzemeleri karıştırın.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri