Hamsili Pilav Tarifi

Hamsili Pilav Tarifi
Hamsili Pilav Tarifi

Hamsili Pilav Tarifi Malzemeleri

  1. Bir buçuk kg hamsi kılçıkları temizlenmiş
  2. 2 çorba kaşığı tereyağı
  3. Yarım çay bardağı zeytinyağı
  4. 1 adet soğan orta boy
  5. 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  6. 2 su bardağı pirinç
  7. 2 çorba kaşığı kuşüzümü
  8. 1 çay kaşığı tarçın
  9. 1 tatlı kaşığı tozşeker
  10. Tuz
  11. Karabiber
  12. Yeteri kadar mısır unu
  13. Süslemek için:1 adet havuç
  14. 1 adet salatalık
  15. 3-4 dal maydanoz

Hamsili Pilav Tarifi Yapılışı

Tereyağı ve zeytin yağını tencereye alıp kızdırın. İnce kıyılmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönünce dolmalık fıstıkları da ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci tencereye ilave edip beyazlaşana kadar kavurun. Daha önceden suda beklettiğiniz kuş üzümlerini, tarçını, toz şekeri, karabiberi ve tuzu ekleyin. Pirincin üzerini geçecek kadar sıcak su koyup tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Altını kapatıp üzerine bir kağıt havlu koyarak 10 dakika dinlendirin. Yapışmaz yüzeyli geniş bir tavayı az yağla yağlayın. Hamsileri mısır ununa bulayıp iç tarafları üstte kalacak şekilde tavaya yerleştirin (hamsiler, tavanın kenarlarını da kaplamalı). Üzerine pilavın yarısını döküp düzeltin. Pilavın üzerine bir sıra hamsi dizip kalan pilavı üzerine ekleyin. En üste de bir sıra hamsi dizip ocağa oturtun. Altta kalan hamsiler pişince bir kapak yardımı ile ters düz ederek üstteki hamsileri de kızartın. Servis tabağına alıp maydanoz yaprakları ve dilimlenmiş havuçla süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Tarife Puan Verin

4.5/5 lezzetli (2 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri