Güllü Güllaç Tarifi

Güllü Güllaç Tarifi
Güllü Güllaç Tarifi

Merhabalar Sevgili Lezzet Ustası okurlarımız, bugün sizlere çok kolay bir sütlü tatlı tarifi olan güllü güllaç tarifi vereceğim. Güllaç severler için vazgeçilmez bir tariftir. Şimdi Güllü Güllaç Hazırlanışı sizle

Güllü Güllaç Tarifi Malzemeleri

  1. 1 kase badem
  2. Yarım kase doğranmış fıstık
  3. 6 güllaç yaprağı
  4. Yarım çay bardağı gül şerbeti
  5. 6 bardak süt
  6. 1 bardak toz şeker
  7. 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  8. Frenk üzümü
  9. Kivi, muz

Güllü Güllaç Tarifi Yapılışı

Öncelikle bir tencere içerisine sütü döktükten sonra içerisine şekeri ve gül şerbetini de ilave ediyoruz. Sürekli karıştırarak kısık ateşte sütü ılıklaştırıp ateşin altını kapatıyoruz. Sonra güllaç yapraklarının sığacağı büyüklükteki bir tepsi içerisine yaprakları yerleştirdikten sonra sütü döküyoruz. Ardından güllaç yapraklarını ikiye kırıyoruz. Yarım saat boyunca sütlü tepsi içerisinde yumuşaması için bekletiyoruz. Güllaç yaprakları yumuşayınca sütün içerisinden alarak seriyoruz ve üzerine file badem ve Antep serpiştiriyoruz. Sonra da uzunlama olacak şekilde rulo yaparak sarıyoruz. Sonrasında da hazırladığımız ruloları tıpkı gül böreğindeki gibi kendi etrafında çevirerek servis tepsisine diziyoruz. Elimizdeki tüm yapraklar bitinceye kadar bu işlemi devam ettiriyoruz. Tepsiye tüm güllaçları dizdikten sonra elimizde kalan sütü de her tarafa eşit gelecek şekilde döküyoruz. Son olarak güllaçların üzerine frenk üzümlerini dizerek tercihe göre muz ve kivi de kullanıyoruz.

Tarife Puan Verin

4.7/5 lezzetli (3 oy)

Yemek Tarifi İle Alakalı:

Gül | Gülaç | Güllaç | Güllaç Nasıl yapılır ? | Güllaç yapımı | Güllü Güllaç

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri