Fırında Sebzeli Makarna Tarifi

Fırında Sebzeli Makarna Tarifi
Fırında Sebzeli Makarna Tarifi

Merhabalar değerli Lezzet Ustası takipçileri bugün sizlere beğenerek hazırladığım fırında sebzeli makarna tarifi paylaşacağım. Gerçekten oldukça besleyici ve lezzetli bir yemektir. Özellikle de günler için tercih edebilirsiniz. Hazırlanışı biraz zor gibi gözükse de oldukça kolay bir yemek tarifi dir. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan Fırın Sebzeli Makarna Tarifi sizlerle buluşuyor.

Fırında Sebzeli Makarna Tarifi Malzemeleri

  1. 1 Paket boru makarna
  2. 15 tane mantar
  3. 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  4. 2 diş sarımsak
  5. 2 tane çarliston biber
  6. 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  7. 1 çorba kaşığı soya sosu
  8. 3 tane közlenmiş biber (kırmızı)
  9. 2 avuç kadar siyah zeytin (çekirdeksiz)
  10. 1 dal kekik
  11. 1 tatlı kaşığı kadar pul biber Kara
  12. 3 su bardağı taze süt
  13. 2 çorba kaşığı tereyağı
  14. 3 çorba kaşığı un
  15. Muskat rendesi (bir çeşit baharattır)
  16. Tuz Karabiber
  17. 3 avuç rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Sebzeli Makarna Tarifi Yapılışı

Fırında Sebzeli Makarna Yapılışı

Öncelikle makarnayı tuzu bol olan suyun içerisinde makarnalar hafif diri olacak şekilde haşlıyoruz. (Eğer kaşar peyniriniz tuzlu ise tuzu normal atabilirsiniz) Makarnayı haşlarken bir yandan da sarımsakları ince ince kıyıyoruz, biber ve mantarları da doğruyoruz. Sonrasında büyük bir tavaya zeytinyağını ekleyip ısıtıyoruz. Ardından sarımsağı, yeşil biberleri ve mantarları da kızgın yağın üzerine ekleyip, suyu çekilinceye dek pişiriyoruz. Suyu çekilince siyah zeytin, közlenmiş biber, bezelye, kekik, soya sosu, pul biber, tuz ve karabiberi de ekleyerek 2 dakika daha pişiriyoruz.

Beşamel Sosu Yapılışı

Öncelikle bir tencere içerisinde tereyağını güzelce eritiyoruz. Sonrasında üzerine un ekleyip, unun kokusu gidinceye kadar kavuruyoruz. Sonra ise üzerine azar azar sütü dökerek güzelce karıştıyoruz. Biraz sonra karabiber, tuz ve muskat rendesi ile karışımı güzelce baharatlandırıyoruz. Sosumuz iyice kıvam tuttuktan sonra ateşin üzerinden indiriyoruz. Sosu da hazırladıktan sonra fırın kabını yağlıyoruz. Hazırladığımız sebze harcının tamamını, beşamel sosunun ise bir kısmını makarna ile güzelce karıştırıyoruz ve fırın kabın güzelce döküyoruz. Elimizde kalan beşamel sosunu ize makarnanın üzeri için kullanacağız. Makarnanın üzerine güzelce yayıyoruz. Sonrasında rendelenmiş kaşarı da makarnanın üzerine serpiştiriyoruz. Son işlem olarak 190 derecede ısıttığımız fırın içerisinde makarnaların üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra servis yapabilirsiniz.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yemek Tarifi İle Alakalı:

Beşamel Sosu | Beşamel Sosu Nasıl Yapılır? | Makarna | Makarna Tarifleri | Peynirli Makarna | Sebzeli Makarna

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri