Fırında Piliçli Erişte Tarifi

Fırında Piliçli Erişte Tarifi
Fırında Piliçli Erişte Tarifi

Fırında Piliçli Erişte Tarifi Malzemeleri

  1. 2 adet tavuk eti kuşbaşı doğranmış
  2. 1 adet soğan büyük boy
  3. 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  4. 1 su bardağı nohut haşlanmış
  5. 5 su bardağı su kaynar
  6. 3 su bardağı eriştesi ev
  7. 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  8. Tereyağı
  9. Yoğurt Sarımsaklı

Fırında Piliçli Erişte Tarifi Yapılışı

Çok küçük kesilmiş soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkanmış ve suyu süzülmüş eti ve haşlanmış nohudu ekleyin. Kaynar suyu ekleyin. 20 dakika orta ateşte kaynatın. 30-40 cm çaplı fırın tepsisini yağlayın.

Erişteyi içine yayın. 180-200 derece fırında karıştırarak biraz ısıtın. Et parçalarını eriştenin üzerine sıralayın. Nohutlu kaynar suyu üzerine dökün. Fırının ısısını biraz daha yükseltin. Suyunu çekene dek pişirin. Sarmısaklı yoğurt ve toz kırmızıbiberli yağla birlikte servis yapın.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri