Elma ve Vişneli Kek Tarifi

Elma ve Vişne Kırıntılı Kek Tarifi
Elma ve Vişne Kırıntılı Kek Tarifi

Elma ve Vişneli Kek Tarifi Malzemeleri

  1. 220 gr genel amaçlı un
  2. 100 gr mısır unu
  3. 3 çay kaşığı kabartma tozu
  4. 160 gr şeker
  5. 1 çay kaşığı vanilya şekeri
  6. bir tutam tuz
  7. 100 gr ve yağlamak için ilave bir miktar yumuşak tereyağı
  8. 2 yumurta
  1. 700 gr elma (Cox's Orange Pippin, Belle de Boskoop veya benzeri)
  2. 350 gr vişne
  3. Üstüne serpmek için pudra şekeri

Elma ve Vişneli Kek Tarifi Yapılışı

Fırını 175°C'ye kadar önceden ısıtın. Unu mısır nişastası ve kabartma tozuyla karıştırın. Şeker, vanilya şekeri, tuz, tereyağı ve yumurta ekleyin ve gevrek bir hale gelene kadar elle yoğurun. Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın, gevrek hamurun yarısını doldurun ve sıkıca aşağı doğru bastırın. Üstünü kaplamak için, elmaların kabuğunu soyun ve çekirdeğini çıkartın. Elmaları ince dilimler halinde kesin, ardından vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Meyveyi hamurun üzerine dizin. Ardından, geriye kalan kırıntıları üzerine koyun. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin ve ardından soğumaya bırakın. Kelepçeli kek kalıbından çıkarın ve servis etmeden önce üstüne pudra şekeri serpin.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri