Elma ve Vanilya Kremalı Yaprak Kek Tarifi

Elma ve Vanilya Kremalı Yaprak Kek Tarifi
Elma ve Vanilya Kremalı Yaprak Kek Tarifi

Elma ve Vanilya Kremalı Yaprak Kek Tarifi Malzemeleri

  1. 2 yumurta
  2. 40 gr vanilya soslu pudra
  3. 100 gr şeker
  4. 350 ml süt
  5. 150 ml şekerli krema
  6. bir tutam tuz
  7. 1,5 kg elma (sarı elma veya diğer)
  8. 1/2 limon suyu
  1. 2 yumurta
  2. 40 gr vanilya soslu pudra
  3. 100 gr şeker
  4. 350 ml süt
  5. 150 ml şekerli krema
  6. bir tutam tuz
  7. 1,5 kg elma (sarı elma veya diğer)
  8. 1/2 limon suyu
  9. 60 gr kayısı reçeli
  10. 20 ml kayısı konyağı

Elma ve Vanilya Kremalı Yaprak Kek Tarifi Yapılışı

Hamur için, un ve kabartma tozunu karıştırın. Tereyağını derin bir tavada eritin. Un karışımı, lor, süt, erimiş tereyağı, şeker, vanilya şekeri ve bir tutam tuzu mutfak robotuna veya elektrikli bir mikserin kasesine koyup, pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğurun. Çalışma yüzeyine un serpin ve hamuru fırın tepsisinden biraz büyük olacak şekilde açın, ardından tereyağla yağlanmış fırın tepsisinin altına yayın. Hamuru bastırarak fırın tepsisinin kenarlarında 2 cm yükseklik olacak şekilde yayın. Üstünü kaplamak için yumurtaları ayırın. Vanilya soslu pudrayı ve yumurta sarılarını bir kaseye koyun; 4 yemek kaşığı sütle birlikte bir kasede karıştırın. Kalan sütü bir sos tavasına dökün, şekerli kremayı ve 80 gr şekeri ekleyip, bir taşım kaynatın. Krema tozunu içine karıştırın, yumurtayı karışıma ekleyin ve yeniden kaynatın. Karışımı bir kaseye dökün, streç filmle sarın ve buzdolabında hafifçe soğumaya bırakın. Bu sırada, yumurtanın beyazını bir tutam tuzla katı kıvam alıncaya kadar çırpın, ardından ılık soslu kremaya ekleyin. Soslu kremayı fırın tepsisinde hamurun üzerine yayın ve eşit biçimde düzleştirin. Fırını 180°C'de önceden ısıtın. Elmaları soyup göbeğini çıkarın, önce dörde bölün sonra ince dilimler halinde kesin. Kalan unu elma dilimlerinin üzerine serpin, limon suyunu ekleyin ve iyice karıştırın. Elma dilimlerini, aynı çatının üzerindeki kiremitler gibi sosun üzerine dizin. Önceden ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar 35 dakika pişirin ve ardından soğumaya bırakın. Jöle kaplamasını hazırlamak için, kayısı konyağını kayısı reçeline karıştırın. Karışımı süzün ve jöle kaplamasını keke sürün. Servis yapmadan önce keki dilimleyin.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri