Düğün Çorbası Tarifi

Düğün Çorbası Tarifi
Düğün Çorbası Tarifi

Düğün Çorbası Tarifi Malzemeleri

  1. 750 gram koyun gerdan eti
  2. 1 adet soğan
  3. 1 adet havuç orta boy
  4. 5 su bardağı su
  5. 2 çorba kaşığı tereyağı
  6. 3 çorba kaşığı un
  7. Tuz
  1. 1 adet yumurta
  2. Yarım adet limonun suyu
  3. 1 su bardağı su soğuk
  4. 4 çorba kaşığı tereyağı
  5. 1 çorba kaşığı pulbiber

Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı

Tencereye eti, suyu, havucu ve soğanı koyup kaynatın. Bu arada kapağı kapatmayın ve biriken köpükleri kaşıkla alıp atın. Köpükler bitince tencerenin kapağını kapatıp, yaklaşık 20 dakika (et yumuşayıncaya kadar) pişirin. Et pişince, süzgeçten geçirip minik didikleyin. Diğer taraftan unu yağda hafifçe pembeleştirin. Tenceredeki et suyunu ve tuzu ekleyip hızlıca karıştırın. Kaynayınca eti de ekleyip, 5 dakika daha pişirin. En son 1 adet yumurta ve yarım limonun suyunu iyice çırpın. 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın. Kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Çorbayı kaselere paylaştırdıktan sonra, tereyağında kavrulmuş pulbiberi üzerine gezdirip servis yapın.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri