Domatesli ve Naneli Deniz Mahsullü Makarna Tarifi

Domatesli ve Naneli Deniz Mahsullü Makarna Tarifi
Domatesli ve Naneli Deniz Mahsullü Makarna Tarifi

Domatesli ve Naneli Deniz Mahsullü Makarna Tarifi Malzemeleri

  1. ½ su bardağı tavuk suyu
  2. ¼ su bardağı beyaz şarap
  3. 12 deniz tarağı
  4. 1 su bardağı midye
  5. Tuz
  6. 225 gram spagetti
  7. 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  8. ¼ su bardağı doğranmış arpacık soğanı
  9. 2 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
  10. 4 su bardağı deniz mahsulleri suyu
  11. 1 su bardağı fırında kızarmış çeri domates, ikiye bölünmüş
  12. 2 su bardağı büyük karides, soyulmuş, ayıklanmış ve küçük parçalara doğranmış (yaklaşık 225 gram karidesten)
  13. 2 su bardağı istiridye, soyulmuş, ayıklanmış ve küçük parçalara doğranmış (yaklaşık 225 gram istiridyeden)
  14. 1 su bardağı kalamar, küçük parçalara doğranmış (yaklaşık 112 gram istiridyeden)
  15. 2 yemek kaşığı tereyağı
  16. ¼ su bardağı ince doğranmış İtalyan maydanozu
  17. 2 yemek kaşığı ince doğranmış nane
  18. 2 yemek kaşığı ince doğranmış fesleğen
  19. Rendelenmiş 1 limon kabuğu

Domatesli ve Naneli Deniz Mahsullü Makarna Tarifi Yapılışı

Tavuk suyunu ve şarabı geniş ve tabanı kalın, kapaklı bir tavada orta ila yüksek ateşte bir taşım kaynatın. Deniz taraklarını ve midyeleri ekleyin, kapağı kapatın ve deniz mahsulleri açılana dek; taraklar için 3 dakika, midyeler için 5 dakika pişirin. Açıldıkça, maşa yardımıyla bir kaseye veya tabağa aktarın. 5 dakika sonunda açılmamış olan tarakları ve midyeleri atın. Dokunabilecek kadar soğuduklarında, tarakların me midyelerin içlerini alarak bir kenara ayırın. Kabukları atın. Büyük bir tencere dolusu tuzlu suyu kaynatın. Yağı, büyük bir sos tavasına koyup orta ateşte ısıtın. Arpacık soğanlarını ve sarımsağı ekleyin ve kararmadan yumuşayana kadar yaklaşık 3 dakika arada bir karıştırarak pişirin. Suyu ve domatesleri karıştırın, ısıyı yüksek seviyeye getirin ve suyun yarısı kalana dek pişirin. Bu sırada, makarnayı kaynar suya koyun ve dişe gelecek kıvama dek, yaklaşık 7 dakika pişirin. Karidesi, istiridyeleri, kalamarı, midyeleri ve tereyağını domates karışımıyla birlikte tavaya koyun. Makarnayı süzün ve maydanoz, nane, fesleğen ve limon kabuğuyla birlikte tavaya koyun ve tuz ve karabiber ekin. Tüm malzemelerin birbirine karışması için iyice alt üst edin, 4 ila 6 kaseye bölün ve servis edin.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (1 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri