Deniz Ürünlü Pazı Sarma Tarifi

Deniz ürünlü pazı sarma Tarifi
Deniz ürünlü pazı sarma Tarifi

Deniz Ürünlü Pazı Sarma Tarifi Malzemeleri

  1. 1 levrek
  2. 1 bacak ahtapot
  3. 1 tüp kalamar
  4. 500 gr karides
  5. Pazı yaprağı
  6. 50 gr tereyağı
  1. 2 çay bardağı pirinç
  2. 1 soğan
  3. Kuş üzümü
  4. Dolmalık fıstık
  5. Kuru nane
  6. Tuz
  7. Karabiber

Deniz Ürünlü Pazı Sarma Tarifi Yapılışı

Kılçıklarını ve içini temizlediğiniz levreği, ahtapotu, kalamarı ve karidesleri ayıklayıp haşlayın. İç harcı için gerekli malzemeyi bir kapta harmanlayın. Haşladığınız deniz ürünleriyle harmanlayın. Pazı yapraklarını kaynamış suda 1-2 dakika bekletin. İçine balıklı harçtan paylaştırıp sarın. Sarmaları tencereye yerleştirin. Üzerine tereyağını ilave edip pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarife Puan Verin

5.0/5 lezzetli (4 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri