Defne Yaprağı ve Kimyon Kokulu Kuzu Kıyma Tarifi

Defne Yaprağı ve Kimyon Kokulu Kuzu Kıyma Tarifi
Defne Yaprağı ve Kimyon Kokulu Kuzu Kıyma Tarifi

Defne Yaprağı ve Kimyon Kokulu Kuzu Kıyma Tarifi Malzemeleri

  1. 3 yemek kaşığı bitkisel sıvıyağ
  2. 1 orta boy soğan, ince doğranmış
  3. İnce kıyılmış 6 diş sarımsak
  4. Her biri 5 cm uzunluğunda, soyulmuş ve ince doğranmış taze zencefil
  5. 1 taze yeşil acı biber, örneğin Serrano türü, tohumları ayıklanmış ve doğranmış
  6. 8 kakule baklası
  7. 5 defne yaprağı
  8. 750 gram yağsız kuzu kıyması
  9. İstenilen miktarda tuz
  10. 2 yemek kaşığı öğütülmüş kimyon
  11. 2 yemek kaşığı öğütülmüş kişniş
  12. 1 çay kaşığı zerdeçal
  13. 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  14. 1 orta boy domates, 30 saniye kaynayan suda beklemiş, soyulmuş ve ince doğranmış
  15. ½ su bardağı pürüzsüz olana kadar çırpılmış sade yoğurt
  16. 1 su bardağı su
  17. 1/4 su bardağı ince uzun kıyılmış badem

Defne Yaprağı ve Kimyon Kokulu Kuzu Kıyma Tarifi Yapılışı

Yağı kalın tabanlı orta boy bir tavada orta-yüksek ateşte ısıtın ve soğanları yumuşayana kadar yaklaşık 3 dakika kızartın. Sarımsak, zencefil, biber, kakule ve defne yapraklarını ekleyin ve karışımı sürekli karıştırarak, açık kahverengi olana dek, yaklaşık 2 dakika pişirin. Kuzu kıyma, tuz, kimyon, kişniş, zerdeçal, kırmızı biber ve domatesi ekleyin ve kıymaları dağıtıp karıştırarak ve nem buharlaşana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Yoğurdu ve suyu içine karıştırın, ateşi kısın ve "keema" pişene kadar ara sıra karıştırarak yaklaşık on dakika kısık ateşte pişirin. Gerekirse biraz daha su ekleyin. Bademlerle süsleyerek sıcak servis edin.

Tarife Puan Verin

0.0/5 lezzetli (0 oy)

Yeni Eklenen Tarifler

Yemek Tarifleri Uygulamasını İndirin

Yorum yapmayı unutmayın :)

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz.
Lezzet UstasıYemek Tarifleri